Nationer Nationer

Nationer

En väldigt viktig del i Uppsalas studentliv är nationerna. Det finns tretton stycken och täcker geografiskt nästan hela Sverige (förutom Skåne och Blekinge), det är dock inget krav att man ska gå med i en som hör till där man kommer ifrån utan man kan nästan välja vilken som helst. Man kan även gå med i flera om man vill det. 
Den största fördelen med att vara med i nation är att man får ta del av vad alla har att erbjuda, billig mat, klubbar och gasquer (studentfest med mat) är några exempel. Alla nationer har också bostäder som man kan köa till när man är medlem. Vissa nationer har även andra förmåner för sina medlemmar. Vanligt är att man får företräde när nationen säljer biljetter eller gratis inträde när de har klubb. Detta varierar dock väldigt mycket. Är man medlem i en nation får man fortfarande vara på de andra nationernas pubar och evenemang, även om man inte får de extra förmånerna.

För vissa kan det kännas svårt att välja nation och det viktiga att tänka på då är att alla är bra, har man inga speciella krav så väljer man någon man tycker låter bra!

Mer information om nationerna kan man hitta här och på nationernas egna hemsidor.


Nationer Nationer
FUTF:s cookies